بارگذاری...
نشریه صنایع شیمیایی ,رنگ و پلیمر

کاربر گرامی خوش آمدید

سایت در حال به روز رسانی می باشد

برای اطلاع از تخفیف ها، در خبرنامه عضو شوید

User Rating: 5 / 5

آشنایی با صنایع شیمیایی و پتروشیمی ، بخش اول

مجله الکترونیکی صنایع شیمیایی ، رنگ و پلیمر با هدف پرداختن به موضوعات و صنایع مرتبط با علم شیمی در موضوعات صنایع شمیایی ، معرفی شرکت های شیمیایی  و ارائه مطالب و اخبار صنایع شیمی راه اندازی شده است .

فرآورده های صنایع شیمیایی و صنعت پتروشیمی از ضروری ترین موارد مورد احتیاج صنایع گوناگون است دید کلی صنعت پتروشیمی قسمتی از صنایع شیمیایی است:

انواع #صنایع شیمیایی :

در یک تقسیم بندی رایج، صنایع و مواد شیمیایی را به 4 دسته زیر تقسیم می‌کنند:

مواد شیمیایی اولیه و پایه؛ مثل پلیمرها که برای تولید صنایع شیمیایی پیشرفته به کار می‌روند.

مواد شیمیایی زیست شناختی؛ مثل داروها، محصولات بهداشتی، ویتامین‌ها و حشره کش‌ها.

مواد شیمیایی مصرفی؛ مثل صابون، شامپو، مواد شوینده و لوازم آرایشی.

مواد شیمیایی مخصوص؛ این نوع مواد شیمیایی، به صورت کلی با جنبه‌های نوآورانه خود شناخته شده و شامل مواد شیمیایی الکترونیکی، گازهای صنعتی، چسب‌ها و همچنین پوشش‌ها، مواد شیمیایی صنعتی و سازمانی و کاتالیزورها هستند.

صنعت پتروشیمی :

صنعت پتروشیمی یکی از بزرگترین شاخه‌های صنایع شیمیایی است. ماده خام اولیه در صنایع پتروشیمی، مشتقات نفت و گاز می‌باشد. پس می‌توان گفت که صنعت پتروشیمی، قسمتی از صنایع شیمیایی است که فرآورده ‌شیمیایی را از مواد خام حاصل از نفت یا گاز طبیعی تولید می‌کند.

از اوایل قرن بیستم نفت خام و گاز طبیعی به عنوان ماده اولیه برای تهیه خیلی از ترکیبات شیمیایی مورد احتیاج انسان، اهمیت به خصوصی پیدا کرده است. صنعت پتروشیمی تامین کننده اصلی مواد مصرفی مورد احتیاج در بیشتر صنایع شیمیایی، برق و الکترونیک، نساجی، پزشکی، خودروسازی، لوازم خانگی، غذایی و … می‌باشد.

امروزه فرآورده‌های نفتی علاوه بر سوخت وسایل نقلیه، روغن موتور و …، در تهیه خیلی از قطعات مورد احتیاج برای ساخت وسایل نقلیه نیز، نقش بسیاری دارند.

کاربرد فرآورده نفتی آنقدر گسترده است که تهیه سوخت موشک هدایت شونده، سفینه ‌فضایی، ماهواره‌ و حتی ساخت قطعات داخلی آن‌ها را هم در بر می‌گیرد. علاوه بر آن ماده اولیه بیشتر داروها مانند آنتی ‌بیوتیک‌ها از ترکیبات نفتی استخراج می‌شود.

تا قبل از ورود گسترده نفت به زندگی انسان، بشر مواد شیمیایی مورد احتیاج خود را، از طریق صنایع گیاهی و حیوانی استحصال میکرد. ولی از اوایل قرن بیستم، نفت خام و گاز طبیعی به عنوان ماده خام اولیه برای تهیه و تولید خیلی از ترکیبات شیمیایی مورد نیاز انسان، اهمیت و نقش بسزایی پیدا کرد.

کاربرد صنایع شیمیایی و صنعت پتروشیمی

پلیمرها و پلاستیک‌ها، به ویژه پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پلی وینیل کلراید، پلی اتیلن ترفتالات، پلی استایرن و پلی کربنات حدود 80 درصد از تولیدات صنایع شیمیایی را درکل جهان در بر می‌گیرد.

مواد شیمیایی در خیلی از کالاهای مصرفی استفاده می‌شود. علاوه بر آن، در ساخت خیلی از قطعات گوناگون، تولید محصولات کشاورزی، ساخت و ساز و صنایع خدماتی از مواد شیمیایی استفاده می‌شود.

عمده مشتریان صنعتی صنایع شیمیایی شامل صنایع لاستیکی و پلاستیکی، منسوجات، پوشاک، پالایش نفت، لوله و کاغذ و فلزات اولیه می‌شوند.

صنایع شیمیایی، با تولید مواد ارزشمندی مثل انواع لاستیک، پلاستیک، رنگ‌، مواد ساختمانی، مواد شوینده و بهداشتی، کودهای شیمیایی و … بخش عمده‌ای از اقتصاد صنعتی جهان را وابسته خود ساخته است در این مقاله به صنایع شیمیایی و صنعت پتروشیمی پرداخته ایم برای مطالعه ادامه مقاله در بخش بعدی همراه ما باشید .

500 کاراکتر باقیمانده است


امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 
اشتراک گذاری:
    

تعداد بازدید امروز 103 | تعداد بازدید دیروز 121 | تعداد بازدید هفته 2422 | تعداد بازدید ماه 2182 | تعداد بازدید کل 198219

کلیه حقوق این سایت برای مالک سایت محفوظ است .طراحی سایت توسط آرمان وب

اتصال اینترنت وجود ندارد